Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα
 

Η σημασία του χάλυβα στην ασφάλεια

Τί είναι χάλυβας οπλισμού σκυροδέματος (σίδερο οικοδομών);
Χάλυβας οπλισμού σκυροδέματος (ΧΟΣ) είναι το σίδερο που χρησιμοποιείται σε μία κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν αρμέ). Είναι το βασικό υλικό ασφάλειας και αντοχής μίας κατασκευής.

Ποιός είναι ο σκοπός του χάλυβα οπλισμού (σίδερο οικοδομών);
Κύριος σκοπός του χάλυβα οπλισμού (σιδήρου) είναι η αντοχή και η ευστάθεια της κατασκευής ειδικά σε περιπτώσεις έντονων σεισμικών δονήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο χάλυβας οπλισμού (ράβδοι, πλέγματα) ενισχύει το φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτηρίου και δεν αφήνει το σκυρόδεμα (μπετόν) να σπάσει ή να ραγίσει σε κρίσιμα σημεία όπως κολώνες, δοκούς, πλάκες κλπ. Σε σεισμική δραστηριότητα ο χάλυβας απορροφά τη σεισμική ενέργεια και αποτρέπει την πρόκληση ζημιών στο κτήριο.

Πόσο κοστίζει ο χάλυβας οπλισμού (σίδερο) στο συνολικό κόστος ενός κτηρίου;
Η συμμετοχή του χάλυβα οπλισμού (σιδήρου) στο συνολικό κόστος ενός κτηρίου είναι της τάξης του 4-5%. Είναι προφανές, ότι η σχέση της ποιότητας του χάλυβα οπλισμού με την ασφάλεια είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει οικονομία υλικού ή συμβιβασμούς στην ποιότητα του χρησιμοποιημένου χάλυβα. Για παράδειγμα, σε μια οικοδομή με τυπικό κόστος κατασκευής 1.000€/τ.μ. το κόστος του χάλυβα κυμαίνεται 40-50€/τ.μ. Η επιλογή χάλυβα οπλισμού SD της ΣΙΔΕΝΟΡ σε σύγκριση με φτηνότερους ή αμφιβόλου προέλευσης χάλυβες δεν έχει επίπτωση στο κόστος μεγαλύτερη από 2€/τ.μ.

Γιατί η ποιότητα του χάλυβα οπλισμού έχει τόση μεγάλη σημασία;
Λόγω της μεγάλης σεισμικότητας της χώρας μας απαιτείται η αυστηρή τήρηση της μελέτης του μηχανικού και η χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και ολκιμότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ 1421.
Ο χάλυβας SD υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών και ελληνικών κανονισμών, μέσω της αυξημένης ικανότητας απορρόφησης ενέργειας και οδηγεί σε ασφαλέστερες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Πως να ξεχωρίσω το χάλυβα οπλισμού SD της ΣΙΔΕΝΟΡ;
Η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. σφραγίζει το χάλυβα οπλισμού που παράγει με την ανάγλυφη σήμανση SD για την εύκολη αναγνώρισή του από τον επιβλέπων μηχανικό, κατασκευαστή ή ακόμα και τον ιδιοκτήτη.

Γιατί να αγοράσω χάλυβα οπλισμού SD της ΣΙΔΕΝΟΡ;

  • Δίνει έμφαση στην ποιότητα, γεγονός που την έχει καταστήσει ηγέτη στον ελληνικό χώρο.

  • Προσφέρει την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στα  Βαλκάνια και την Ν.Α. Ευρώπη.

  • Έχει καταξιωθεί ως ο κύριος προμηθευτής χάλυβα στα έργα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών υποδομής της χώρας.

  • Διαθέτει ολοκληρωμένο δίκτυο ελέγχου κι ανίχνευσης ραδιενέργειας τόσο στην Α΄ύλη όσο και στα τελικά προϊόντα που διασφαλίζει την παραγωγή προϊόντων πλήρως απαλλαγμένων από ραδιενέργεια.
 
 
 
designed & developed by eproductions
eProductions - Σχεδιασμός Ιστοσελίδων